Aplikacija: Chrome Browser – Najbolji internet preglednik


Chrome Browser Android Aplikacija

Chrome Browser

Chrome, ili kako se ova android aplikacija zvanično zove Chrome Browser – Google, je standardni, fabrički internet preglednik (browser) koji ćete naći na skoro pa svakom android mobitelu ili tabletu. Nexus android mobitel ili tableti ga svakako dobijaju kao osnovni dio operativnog sistema, a svi drugi uređaji koji imaju neki drugi preglednik, lako mogu instalirati ovog lidera među android internet preglednicima.

Google-ov Chrome Browser je brz, a njegov interfejs je intuitivan i lak za upotrebu. Međutim glavna i najvažnija karakteristika Chrome-a je mogućnst da se logujete sa vašim Google računom, tj. sa vašom email adresom, jer tada će sve vaše stranice, krative, bookmarks, kao i istorija biti sinhronizovani.

Ovo zaista čini život mnogo lakšim, jer ne morate, npr., na nekoliko uređaja dodavati neku korisnu stranicu koju ste našli. Dodajte je na vašem računaru, i imaćete je i na tabletu. Dodajte je na vašem android mobitelu, i imaćete je na računaru kada se logujete poslije.

Isto tako, ako ste surfali na vašem android mobitelu, ta istorija će vam biti dostupna i na računaru na Chrome-u. A za one među vama koji cijene privatnost i ne žele da ta istorija ostaje na vašem android uređaju, tu je “incognito mode”, sa kojim na vašem androidu ne ostaju nikakvi tragovi surfanja.

Pretrage se lako vrše, jer umjesto da ukucate neku web adresu, jednostavno ukucajte pojam koji tražite i Chrome će vas odmah uputiti na Google stranicu s rezultatima pretrage. Naravno su tu i tab-ovi, što znači da možete otvoriti neograničen broj tabova, odnosno sajtova sa Chrome Browser-om

Chrome Browser – Google je zaista jedan od najboljih internet preglednika za vaš android mobitel ili tablet. Mi ga koristimo svakodnevno – probajte ga i vi danas!

Download: Preuzmite android aplikaciju Chrome sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Chrome sa MojAndroid.ba.