Google aplikacije

Tražite android aplikacije iz Google serijala? Onda ste došli na pravo mjesto!

MojAndroid.ba Vam ovdje predstavlja osnovne aplikacije Google-ovog carstva. Google je jedan od najatraktivnijih developera na tržištu zbog jednostavne činjenice da, kao developer kompletnog android sistema, Google-ove aplikacije su najbolje integrisane u Android i predstavljaju neke od najkorisnijih koje možete naći na Google Play (Trg Play).

Ove Google android aplikacije možete skinuti kod nas ili preuzeti sa Google Play (Trg Play). Ovdje imate upute kako instalirati android aplikacije sa MojAndroid.ba.


Google KeepGoogle Keep

Google Tasks je veoma koristan dio sistema Google aplikacija, i nudio je sinhronizaciju vaših “tasks” odnosno zadataka – na nekoliko računara, uređaja i sl. Međutim Google Tasks nikada nije imao svoju android aplikaciju, već je pristup bio obezbijeđen putem, npr. Chrome-a na PC-u, ili aplikacija trećih lica na androidu. Međutim, sada je stigao Google Keep!

Google Keep Vam nudi upravo ono što i ime kaže, a to je da “zadržite” (keep) nešto! A to nešto može biti ideja, slika, zvuk, ili lista stvari koje trebate odraditi, kupiti, ili slično! Google Keep je na PC-u ponovo dostupan putem Chrome-a, ali zato sada imamo izvrnu android aplikaciju koja Vam dozvoljava da sebi pribilježite sve i svašta – gdje god da se nalazili.

Sinhronizacija je savršena, tj. sve dok imate pristup internetu, stvari koje unesete na androidu su, za par sekundi, vidljive na PC-u ili na drugom android uređaju. S druge strane, ako nemate pristup internetu, stvari koje ste zabilježili ostaju na lokalnom uređaju sve dok ne dođete do konekcije kada se sinhronizuju.

Slične aplikacije sa bilježenje odavno postoje (Catchnote, Evernote, i sl.), i mnoge su zaista dobre. Međutim za hardcore fanove Google i android sistema, Google Keep je jednostavno najbolji! A čist i intuitivan interfejs i vrhunski izrađena android aplikacija nisu za zanemariti! Probajte Google Keep danas!

Download: Preuzmite android aplikaciju Google Keep sa Google Play (Trg Play); ili skinite android aplikaciju Google Keep sa MojAndroid.ba.


Quickoffice

Quickoffice

Quickoffice

Ako povremeno imate potrebu da otvorite, kreirate ili redigujete neki Microsoft Office dokument na vašem android tabletu ili telefonu, onda je Quickoffice idealna aplikacija za vas!

Sa besplatnom Quickoffice aplikacijom možete kreirate MS Word dokumente, Excel tabele i Powerpoint prezentacije, i to sve na vašem android mobitelu ili tabletu! A ako se logujete sa vašim google računom, možete vaš rad spasiti na Google Drive, gdje ćete dobiti čak 15GB prostora za vaše dokumente, kojim onda možete pristupiti i sa vašeg računara, kao i sa vašeg android uređaja.

Osim toga, Quickoffice vam omogućuje otvaranje PDF dokumenata, kao ui mogućnost da podijelite vaše dokumente kroz Google Drive ili kao attachment (prilog) emailom. Probajte Quickoffice danas!

Download: Preuzmite aplikaciju Quickoffice sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Quickoffice sa MojAndroid.ba.

 


Google Play Newsstand

Google Play Newsstand

Google Play Newsstand

Google Play Newsstand je aplikacija koja je zamijenila Google Currents, a nudi vam brojne časopise, novine, pa i blogove – u “magazin izdanju” za vaš android telefon ili tablet. Ažuriranje novina, magazina, i blogova se vrši periodično (u skladu sa vašim postavkama), a uvijek ih imate na raspolaganju, pa čak i kada ste offline! Google Play Newsstand sam sebe podešava za pojedine mobitele i tablete, tako da uvijek imate idealan izgled magazina na vašem adroidu – bio to mali android od 3,5 inča, ili ogromni 10-inčni android tablet.

Također, ovisno o državi u kojoj živite, te opcijama koje Google Play Newsstand nudi, određene časopise možete i kupiti, odnosno se preplatiti na iste. Ali i za sve nas koji ne žele da troše novac, Google Play Newsstand nudi prelijep dizajn i interfejs za čitanje vaših omiljenih novosti!

Download: Preuzmite aplikaciju Google Play Newsstand sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google Play Newsstand sa MojAndroid.ba.

 


Google Drive

Google Drive

Google Drive

Ako ste korisnik gmail-a (ako niste, postanite), vjerovatno Vam je već poznato da možete kreirati dokumente i excel tabele kao sa Microsoft Office-om, i to direktno u vašem browser-u, putem Google Docs-a. Sa ovom android aplikacijom imate pristup tim Google dokumentima na vašem uređaju, gdje ih istovremeno možete i kreirati.

Google Drive, pored opcije za kreiranje i pregled dokumenata, Vam nudi 5GB besplatnog online prostora na izvanrednim Google Serverima. Kompletno je integrisan sa android platformom, možete upload-ovati i dijeliti vaše datoteke, a tu je i prvoklasna sinhronizacija sa vašim PC-em. Instalacijom Google Drive aplikacije na vašem računaru, dobićete folder koji izgleda kao i svi ostali, ali datoteke koje tu stavite se automatski sinhronizuju sa vašim Google Drive-om.

Datoteke, bili to word dokumenti, excel tabele, muzika ili slike, su Vam dostupni na vašem android mobitelu ili tabletu bilo gdje u svijetu gdje imate internet konekciju, , pa i na PC-u kroz web adresu drive.google.com. Izvrsna integracija Google Drive-a sa ostalim Google android aplikacijama kao i samom platformom ga čini izvrsnom opcijom ako Vam treba online prostor za dijeljenje datoteka, slika, muzike, ili za kolaboraciju sa kolegama na projektima.

Download: Preuzmite aplikaciju Google Drive sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Google Drive sa MojAndroid.ba.


Google Gesture Search

Google Gesture Search

Google Gesture Search

Želite pretraživati vaš android pisanjem ili crtanjem prstom?  Onda je Gesture Search za Vas!

Pokrenite aplikaciju i napišite prstom prvo slovo toga što tražite, i Gesture Search će Vam izlistati vaše kontakte koji počinju tim slovom, kao i pjesme i aplikacije koji počinju tim slovom.  Svako slijedeće slovo Vam ažurira listu dok ne nađete traženi kontakt, pjesmu, aplikaciju itd.

Download: Preuzmite aplikaciju Goole Gesture Search sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google Gesture Search sa MojAndroid.ba.

 


Google Translate

Google Translate

Google Translate

Ovo je mobilna verzija već poznate Google Translate aplikacije koja vam omogućava prevod riječi i rečenica između više od 50 jezika.  Od najvećeg interesa za nas je činjenica da Google Translate nudi prevode na i sa sprskog i hrvatskog jezika.

Za prevođenje je potrebna Wi-Fi ili 3G konekcija, a Google Translate Vam čak nudi, bar za određene jezike, i opciju glasovnog unosa, kao i text-to-speech, tj glasovnog izgovora.  Vi izgovorite nešto na npr. engleskom, a Google Translate to prevede, sa izgovorom, na npr. španski.  vaš sagovornik Vam odgovori na španskom, a Google Translate Vam to prevede i izgovori na engleskom!

Download: Preuzmite aplikaciju Google Translate sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google Translate sa MojAndroid.ba.


Google Chrome to Phone

Google Chrome to Phone

Google Chrome to Phone

Ova mala, jednostavna aplikacija Vam dozvoljava da pošaljete linkove, mape, telefonske brojeve, i više sa vašeg Chrome browser-a na računaru na vaš android mobitel.  Čitate nešto interesantno, ali morate ići; ili ste na PC-u našli mapu ili broj telefona koji će Vam trebati na mobilnom kasnije?  Pošaljite sve to jednim klikom sa Chrome to Phone!

Da bi Chrome to Phone funkcionisao na vašem uređaju, instalirajte aplikaciju, a na vašem Chorme browseru, instališite Chrome to Phone eksteziju: http://chrome.google.com/extensions/

Download: Preuzmite aplikaciju Google Chrome to Phone sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google Chrome to Phone sa MojAndroid.ba.

 


Google Plus

Google Plus

Google +

Google + je, mada to neki ne žele priznati, Google-ov odgovor fejsbuku. Na Google + možete dodati prijatelje, ažurirati svoje profile, podijeliti vijesti i slike sa drugima, a vaše poznanike, prijatelje, i kolege, razdvajate u “krugove”, da bi lakše odvojili šta želite sa kime podijeliti.

Google + android aplikacija je mobilna verzija tog sistema, i izvrsno je integrisana o vaš android. Podijelite slike ili neke novosti, i to samo sa onima sa kojima to želite podijeliti. Provjerite šta vaši prijatelji rade u tom trenu, upload-ujte slike bez poteškoće, ili pokrenite Mobile Hangout, i otvorite video chat sa do 9 vaših prijatelja – a sve to na vašem android mobitelu ili tabletu!

Download: Preuzmite aplikaciju Google + sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google + sa MojAndroid.ba.