Mobitel: HTC u Sarajevu predstavio novi HTC One android mobitel


image

HTC, po prvi put u Sarajevu, je predstavio u srijedu, 27.03.2013.g., svoj novi vodeći android model – HTC One!

Osim što nas raduje da se HTC i zvanično predstavio i osvrnuo na bh tržište, još više nas raduje da android svijet može pozdraviti novog kolegu među vrhunskim android uređajima!  A kakav android mobitel smo dobili?

Elegantan, lijep, a brz i brilijantan – to su samo neke riječi koje mogu opisati novi HTC One!  Kućište ovog mobitela je proizvedeno od jednog komada aluminija, sa laserski izrezanim rupicama za zvučnike, a debljina je svega 9,3 mm.  Prednju stranu mobitela krase stereo zvučnici vrhunske kvalitete, a ekran je posebna priča.

Sa Full HD rezolucijom (1080p) na 4,7 inči, dobijete čak i 468 tački tj. piksela po inču – jednu od najboljih rezolucija među android mobitelima na tržištu.  Međutim, kao što bi tehničari rekli, nije sve u veličini ili rezoluciji i gustoći piksela, ali displej ove android makinje je impresivan i po specifikacijama ali i subjektivnoj i objektivnoj brilijantnosti ekrana.  Ekran je bistar, čist; boje su realistične ali i jake; objektivno, jedan od najimpresivnijih android displeja koji smo vidili.

Mašinerija ispod haube nije manje impresivna: sa Qualcomm Snapdragon 600 Quad-Core procesorom brzine 1,7GHz, ovaj android mobitel se može potrkati i sa najbržima.  U kombinaciji sa 2GB RAM-a, te 32GB ili 64GB memorije, specifikacije su zaista vrhunske i bez problema će se moći porediti sa konkurentima ove godine, a to su Sony Xperia Z, koji je već na tržištu, te Samsung Galaxy S4 kojeg još čekamo.

HTC One i konkurencija - Sony Xperia Z

HTC One i konkurencija – Sony Xperia Z

HTC je ovom prilikom, također predstavio svoju UltraPixel kameru – također, navodno, jednu od najboljih kamera na android mobitelu do sada.  HTC se i ovdje rukovodio principom kvaliteta, a ne kvantiteta, te nije ponudio kameru sa više MP od konkurecnije, već kameru koja se ističe kvalitetom senzora, otvorom blende, kao i vrhunskim software-om HTC-a.  Na prezentaciji su predstavljena poređenja kvaliteta slike HTC One-a i neimenovane konkurencije, a rezultati su zaista impresivni.  Segment gdje ova kamera zaista briljira su slike i snimci gdje nema previše svjetla, ili je čak skoro pa potpuni mrak.

Software-ski, HTC One pokreće Android Jelly Bean 4.1 i HTC Sense 5.0.  Ali stavke koje HTC forsira su HTC BlinkFeed, HTC Zoe i HTC SoundBoom.  Ova posljednja stavka su stereo zvučnici ovog androida koje podržava SoundBoom software, baziran na, između ostalog, Beats Audio software-u.  Rezultat su zaista kvalitetni zvučnici i impresivan zvuk, a poseban efekat im daje i pozicioniranje sa strana ekrana, tako da dobijete pravi sound kada gledate video na ovom androidu.

HTC Zoe kombinuje slikanje sa snimanjem video snimka od 3 sekunde, koji ne samo da Vam dozvoljava biranje kvalitetnijeg frame-a, tj savršene fotografije, nego Vam nudi i mogućnost da vaš Zoe (“život”) zabilježite kroz te 3-sekund snimke i uputite prijateljima i porodici.

HTC BlinkFeed je predstavljanje odabranog personalizovanog sadržaja na početnom, tj. home ekranu ovog androida.  Kombinirajući feed-ove personalizovanih vijesti, sadržaja sa vaših društvenih mreža kao što su Facebook ili Twitter, te drugih sadržaja, HTC BlinkFeed Vam nudi “vaš svijet” na jednom mjestu, a ažurira ga svaki sat vremena ako ste na Wi-Fi ili svaka dva sata ako ste na 3G konekciji.  Naravno feed-ove možete ažurirati i manuelno.

HTC One Promo Event u Sarajevu

HTC One Promo Event u Sarajevu

Ukratko, HTC je sa HTC One predstavio svoju novu perspektivu za android plaformu.  Ovaj zaista vrhunski android mobitel će zadovoljiti i najzahtijevnije android entuzijaste, a predstaviće i ozbiljnu konkurenciju svojim android kolegama ove godine.

HTC očekuje ovaj mobitel na bh tržištu početkom maja mjeseca ove godine, kod sva 3 velika operatera u BiH – BH Telecom, M-Tel i Eronet. Cijene nisu ozvaničene, ali u slobodnoj prodaji možemo očekivati cijenu od 1500,00 KM za fabrički otključan HTC One.

Pogledajte fotogalerije sa HTC One promocije, te samog telefona, a uskoro očekujte i detaljniju recenziju ovog android mobitela na MojAndroid.ba!

 

[oqeygallery id=19]