Mobitel: Samsung predstavio Samsung Galaxy Mega – android mobitele sa 5,8 i 6,3-inčnim ekranima!


Samsung Galaxy Mega

Samsung Galaxy Mega

Ko je gigant među android mobitelima?

Ako ste odgovorili Samsung Galaxy Note II, to bi bio tačan odgovor, ali juče. Međutim danas imamo dva nova giganta u android porodici, a to su dva mobitela iz Samsung Galaxy Mega linije.

Naime danas je Samsung najavio dva nova člana Galaxy porodice pod imenom Samsung Galaxy Mega. Tačne specifikacije vam navodimo ispod, ali ono što zaista razlikuje ove android mobitele su njihovi displeji od 5,8 pa čak i 6,3 inča.

Samsung se, već odavno, igra sa tom tankom linijom koja razdvaja android mobitel od tableta. Već sa Samsung Galaxy Note I, sa 5,3-inčnim displejom su neki taj android mobitel nazvali “phabletom” – kombinaciojom telefona i tableta (PHone + tABLET). Međutim Sansung Galaxy Note I, kao i Note II, su zaista android mobiteli. Njihov ogromni ekran vam samo daje više prostora za igrice i aplikacije, ali ukupno, po specifikacijama, operativnom sistemu i upotrebi – Note I i II su mobiteli. Međutim šta je sa Samsung Galaxy Mega?

Samsung ovaj put zvanično najavljuje da su napravili android uređaj koji kombinuje prednosti pametnog telefona (smartphone-a) sa nekim od prednosti koje nađete na tabletu. Sa 6,3-inčnim HD displejom, Samsung Galaxy Mega kombinuje optimalno vizuelno iskustvo, kaže Samsung, a ultra-tanak je, tako da ga lako možete ubaciti u džep ili držati u ruci.

Samsung Galaxy Mega vam također nudi i “split-screen” – nešto što smo već vidjeli na Galaxy Note i S3 – gdje možete otvoriti dvije aplikacije na ekranu i raditi istovremeno na više stvari. Ovo je Samsung-ov napor da olakša multitasking na android uređajima, i taj projekat je zaista zanimljiv.

Osim ogromnih HD displeja, oba telefona imaju dual-core procesore te najnoviji Android OS – Jelly Bean 4.2! Očekujemo ih širom svijeta početkom maja, a do tada pogledajte detaljne specifikacije za ova dva nova android mobitela od Samsung-a:

 

Samsung GALAXY Mega 6.3 Specifikacije:

Displej: 6.3-inčni (159.7mm) HD TFT

Procesor: 1.7GHz Dual Core AP

OS: Android 4.2 (Jelly Bean)

Kamera: 8MP nazad, 1,9MP naprijedra

Konektivitet: Wi-Fi a/b/g/n/ac, BT 4.0 (BLE), USB 2.0 H/S, GPS, GLONASS, NFC, MHL

Memorija: 1,5GB RAM-a; 8/16GB interne memorije + MicroSD do 64GB

Dimenzije: 167.6 x 88 x 8.0 mm , 199g

Baterija: Li-ion 3,200 mAh

 

Samsung GALAXY Mega 5.8 Specifikacije:

Displej: 5.8-inčni (147mm) QHD TFT

Procesor: 1.4GHz Dual Core AP

OS: Android 4.2 (Jelly Bean)

Kamera: 8MP nazad, 1,9MP naprijedra

Konektivitet: Wi-Fi a/b/g/n/ac, BT 4.0 (BLE), USB 2.0 H/S, GPS, GLONASS

Memorija: 1,5GB RAM-a; 8GB interne memorije + MicroSD do 64GB

Dimenzije: 162.6 x 82.4 x 9.0 mm, 182g

Baterija: Li-ion 2,600 mAh

 

Samsung Galaxy Mega – Galerija:

[oqeygallery id=21]