Mobitel: Samsung predstavio Samsung Galaxy Round, android sa zaobljenim displejom!


Samsung Galaxy Round

Samsung Galaxy Round i novi, zaobljeni ekran

Već neko vrijeme se nagovještava da ćemo uskoro dobiti androide sa orkuglim, odnosno zaobljenim, fleksibilnim displejima. Samsung je to napokon i izvaničio i predstavio Samsung Galaxy Round – android mobitel sa 2,3 GHz Quad-Core Exynos procesorom, 3GB RAM-a, i 5,7-inčnim, fleksibilnim 1080p Full HD displejem koji se savija!

U suštini je ovo novi Galaxy Note 3 koji je umjesto S-Pen olovke dobio zaobljen ekran! Očigledno je da se Samsung sa ovom najavom htio da napravi prasak na tržištu. Specifikacije su vrhunske, tako da ovo definitivno nije neki mid-level android, već vrhunska ponuda iz Galaxy Serije.
Operativni sistem je Android 4,3 Jelly Bean, a, usput, ovaj android ima debljinu od svega 7.9mm i težinu od 154g. Time, tvrdi Samsung, ovaj android telefon savršeno leži u ruci i nudi osjećaj koji je jedinstven ovom androidu!

Samsung Galaxy Round

Samsung Galaxy Round

Kao rezultat zaobljenog dizajna, korisnici mogu uživati u novim samsungovim softverskim rješenjima kao što je Roll Effect, sako kojim lako provjeravate datum, vrijeme, propuštene pozive i sl. čak i kad je ugašen ekran, te Graviti Effect sa kojim kreirate vizelne interakcije sa mobitelom kroz naginjanje ovog uređaja.

Na primjer, pustili ste muziku, ekran je ugašen, a vaš Galaxy Round stoji na stolu. Nagnite ga desno, i pustiće slijedeću pjesmu na listi. A lijevo će Vas vratiti na početak pjesme ili pjesmu prije nje.

Da li je sve ovo samo marketinški trik, ili će se ovi ekrani zaista pokazati korisnim – to će nam pokazati vrijeme. Ali sa Samsung Galaxy Round, Samsung je započeo novu eru zaobljenih ekrana, bila to TFT-LCD, AMOLED ili Super AMOLED tehnologija.

Samsung Galaxy Round

Samsung Galaxy Round