Trač: Samsung Galaxy Note II stiže u oktobru, sa Quad-Core procesorom i 5.5-inč ekranom!


Samsung Galaxy Note II - Ilustracija

Samsung Galaxy Note II – Ilustracija

Za popularne telefone nikada nema manjka tračeva!  Isti je slučaj i sa nasljednikom Samsung-ovog popularnog Samsung Galaxy Note-a!

Navodno će Samsung Galaxy Note II biti objavljen u oktobru 2012.g., a trebao bi da direktno konkuriše objavljivanju Apple-ovom iPhone 5, te Microsoft-ovim uređajima sa Windows Phone 8, koji će također da izađu u oktobru ove godine.

A šta će da krasi, bar navodno, ovo drugo izdanje čuda od telefona koje se zove Samsung Galaxy Note?  Slijedeće:

– Quad-Core procesor
– Neuništivi displej (unbreakable plane display – UBP)
– HD ekran od 5,5 inči
– Poboljšana baterija
– Android 4.1 – Jelly Bean

Do sada se sumnjalo da će Note II imati samo jači dual-core procesor, što čini ovu vijest o Quad-Core procesoru zaista osvježavajućom.  A ne bi nas ovo ni iznenadilo, s obzirom da je upravo objavlje Samsung Galaxy S III, upravo sa quad-core procesorom, tako da nije prevelik korak da i Note II dobije isti ili sličan procesor.

Malo veći ekran od sadašnjih 4.5 inči, posebno ako Samsung odluči da ne ugradi fizičku dugmad na Note II.  A i da jednostavno istanji okvir sadašnjeg Note-a, mogu postići dodatnih 0,2 inča.  I naravno jedva čekamo da vidimo novu verziju Android OS-a – Jelly Bean!

Pitanje je, naravno, koliko od ovih navoda je zaista istinito.  Ali u svakom slučaju, uvjereni smo da nas Samsung neće previše razočarati sa novim Samsung Galaxy Note II!