Aplikacije: Najbolje android aplikacije za čitanje eKnjiga i novina!


eČitanje na androidu

eČitanje na androidu

Tražite android aplikacije za čitanje knjiga, novina, magazina i sl.? Onda ste došli na pravo mjesto!

MojAndroid.ba Vam ovdje predstavlja najbolje i najpopularnije android aplikacije za kojima možete čitati domaće ili strane vijesti, novine, magazine, te neke od najboljih eBook reader aplikacija (aplikacije za čitanje elektronskih knjiga).

Ove aplikacije možete skinuti kod nas ili preuzeti sa Google Play (Trg Play). Upute kako skinuti i instalirati aplikacije možete naći ovdje.

 


 

Aldiko Book Reader

Aldiko Book Reader

Aldiko Book Reader

Ako ste vlasnik android mobitela ili tableta, onda definitivno nema potrebe da razmišljate o kupovini nekog od eBook Reader-a, jer sve te knjige možete čitati na vašem androidu! Aldiko Book Reader je jedna od popularnijih aplikacija sa kojom možete čitati elektronske knjige na vašem android mobitelu ili tabletu.

Skinite neke od najpopularnijih besplatnih eKnjiga direktno sa Aldiko Book Reader-om, a ako već imate neke knjige, Aldiko Vam dozvoljava da importirate te i sve ostale knjige u popularnom .epub formatu, a ima ih mnogo – samo potražite na Google-u.  A osim toga, Aldiko je i izvrsan čitač PDF-ova, posebno ako se radi o magazinima u PDF formatu!

 

Download: Preuzmite aplikaciju Aldiko Book Reader sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Aldiko Book Reader sa MojAndroid.ba.

 


 

Pocket

Pocket

Pocket

Pocket, ranije poznat kao Read It Later Pro, je zaista izvrsna aplikacija! Sve što pogledate na vašem računaru, a želite da nastavite čitati kasnije, vi stavite u Pocket (džep)! Došli ste do pola članka, ali morate na sastanak – prebacite ga u Pocket. Našli ste mapu ili adresu ili kontakt telefon koji Vam treba malo kasnije? Zašto to prepisivati kada možete jednim klikom te informacije staviti u pocket i imati ih kasnije na vašem android mobitelu ili tzabletu?

Pocket čak i funkcioniše u offline varijanti, što znači da možete pripremiti sebi malu biblioteku članaka ili materijala sa interneta dok imate Wi-Fi ili 3G konekciju, a onda to kasnije čitati kada ste offline! Pogledajte i samo šta Vam sve Pocket nudi, i to besplatno, za ful verziju ove izvanredne aplikacije!

 

Download: Preuzmite aplikaciju Pocket sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Pocket sa MojAndroid.ba.

 


 

Pulse News

Pulse News

Pulse News

Volite čitati razne vijesti i razne teme, ali ponekad Vam je mrsko posjetiti sve stranice i sve forume? Onda je Pulse News za Vas!

Android aplikacija Pule News-a Vam daje mogućnost “nakupite” razne vijesti sa mnogo različitih izbora, na jednom mjestu.  Možete ih sortirati po tematici, bila to tehnologija, računari, vijesti iz svijeta, automobili, ili kombinovati razne vijesti na jednom mjestu.

Pulse News, po vašem izboru, ažurira sve te vijesti, tako da jednim klikom imate sve što Vas zanima na jednom mjestu, pregledno i organizovano.  Ne samo to – taj članak će izgledati i mnogo preglednije u Pulse aplikaciji, bez reklama i drugih elemenata koji ometaju vaše čitanje.

 

Download: Preuzmite aplikaciju Pulse News sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Pulse News sa MojAndroid.ba.

 


 

Balkan Novosti

Balkan Novosti

Balkan Novosti

Ova aplikacija Vam nudi sve novosti na jednoj aplikaciji. Takođe dobijete widget i offline čitanje, a vijesti dobijete sa više od 300 izvora, sa najpopularnijih web stranica iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Svi izvori su kategorisani, te je moguće pregledati novosti po stranicama ili kategorijama, a kategorije su: Naslovnice, Vijesti, Sport, Biznis, Showbiz, Tehnologija, Auto, Lifestyle, Fun, Kultura i Forumi.

 

Download: Preuzmite aplikaciju Balkan Novosti sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Balkan Novosti sa MojAndroid.ba.

 


 

Google Currents

Google Currents

Google Currents

Google Currents Vam nudi brojn časopise, pa i blogova – u “magazin izdanju” za vaš android telefon ili tablet. Ažuriranje novina, magazina, i blogova se vrši periodično (u skladu sa vašim postavkama), a uvijek ih imate na raspolaganju, pa čak i kada ste offline! Google Currents sam sebe podešava za pojedine mobitele i tablete, tako da uvijek imate idealan izgled magazina na vašem adroidu!

 

Download: Preuzmite aplikaciju Google Currents sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google Currents sa MojAndroid.ba.

 


 

Google Reader

Google Reader

Google Reader

Sa Google Reader-om prative vaše omiljene sajtove, blogove i više! A sve to na jednom mjestu, u jednostavnoj i kvalitetnoj android aplikaciji.

Izaberite teme koje Vas zanimaju, podijelite članke sa prijateljima, te pogledajte šta vaši prijatelji čitaju. A sinhronizacija je također integrisana, tako da na vašem desktopu odmah vidite koje ste članke pročitali, koje označili, a koje ne.

 

Download: Preuzmite aplikaciju Google Reader sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google Reader sa MojAndroid.ba.