Aplikacije za knjige, novine i e-novine


Tražite android aplikacije za čitanje knjiga, novina, magazina i sl.? Onda ste došli na pravo mjesto!

MojAndroid.ba Vam ovdje predstavlja najbolje i najpopularnije android aplikacije za kojima možete čitati domaće ili strane vijesti, novine, magazine, te neke od najboljih eBook reader aplikacija (aplikacije za čitanje elektronskih knjiga).


Ove android aplikacije za čitanje knjiga i novina možete skinuti kod nas ili preuzeti sa Google Play (Trg Play). Ovdje imate upute kako instalirati android aplikacije sa MojAndroid.ba.

 


Aldiko Book Reader

Aldiko Book Reader

Aldiko Book Reader

Ako ste vlasnik android mobitela ili tableta, onda definitivno nema potrebe da razmišljate o kupovini nekog od eBook Reader-a, jer sve te knjige možete čitati na vašem androidu! Aldiko Book Reader je jedna od popularnijih aplikacija sa kojom možete čitati elektronske knjige na vašem android mobitelu ili tabletu.

Skinite neke od najpopularnijih besplatnih eKnjiga direktno sa Aldiko Book Reader-om, a ako već imate neke knjige, Aldiko Vam dozvoljava da importirate te i sve ostale knjige u popularnom .epub formatu, a ima ih mnogo – samo potražite na Google-u.  A osim toga, Aldiko je i izvrsan čitač PDF-ova, posebno ako se radi o magazinima u PDF formatu!

Download: Preuzmite aplikaciju Aldiko Book Reader sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Aldiko Book Reader sa MojAndroid.ba.Pocket

Pocket

 

Pocket

Pocket, ranije poznat kao Read It Later Pro, je zaista izvrsna aplikacija! Sve što pogledate na vašem računaru, a želite da nastavite čitati kasnije, vi stavite u Pocket (džep)! Došli ste do pola članka, ali morate na sastanak – prebacite ga u Pocket. Našli ste mapu ili adresu ili kontakt telefon koji Vam treba malo kasnije? Zašto to prepisivati kada možete jednim klikom te informacije staviti u pocket i imati ih kasnije na vašem android mobitelu ili tzabletu?

Pocket čak i funkcioniše u offline varijanti, što znači da možete pripremiti sebi malu biblioteku članaka ili materijala sa interneta dok imate Wi-Fi ili 3G konekciju, a onda to kasnije čitati kada ste offline! Pogledajte i samo šta Vam sve Pocket nudi, i to besplatno, za ful verziju ove izvanredne aplikacije!

Download: Preuzmite aplikaciju Pocket sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Pocket sa MojAndroid.ba.

 


Pulse News

Pulse News

Pulse News

Volite čitati razne vijesti i razne teme, ali ponekad Vam je mrsko posjetiti sve stranice i sve forume? Onda je Pulse News za Vas!

Android aplikacija Pule News-a Vam daje mogućnost “nakupite” razne vijesti sa mnogo različitih izbora, na jednom mjestu.  Možete ih sortirati po tematici, bila to tehnologija, računari, vijesti iz svijeta, automobili, ili kombinovati razne vijesti na jednom mjestu.

Pulse News, po vašem izboru, ažurira sve te vijesti, tako da jednim klikom imate sve što Vas zanima na jednom mjestu, pregledno i organizovano.  Ne samo to – taj članak će izgledati i mnogo preglednije u Pulse aplikaciji, bez reklama i drugih elemenata koji ometaju vaše čitanje.

Download: Preuzmite aplikaciju Pulse News sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Pulse News sa MojAndroid.ba.

 


Balkan Novosti

Balkan Novosti

Balkan Novosti

Ova aplikacija Vam nudi sve novosti na jednoj aplikaciji. Takođe dobijete widget i offline čitanje, a vijesti dobijete sa više od 300 izvora, sa najpopularnijih web stranica iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Svi izvori su kategorisani, te je moguće pregledati novosti po stranicama ili kategorijama, a kategorije su: Naslovnice, Vijesti, Sport, Biznis, Showbiz, Tehnologija, Auto, Lifestyle, Fun, Kultura i Forumi.

Download: Preuzmite aplikaciju Balkan Novosti sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Balkan Novosti sa MojAndroid.ba.


google news

google news

Google News

Google News, ranije poznat kao Google Play Newsstand, Vam nudi brojne časopise, pa i blogove – u “magazin izdanju” za vaš android telefon ili tablet. Ažuriranje novina, magazina, i blogova se vrši periodično (u skladu sa vašim postavkama), a uvijek ih imate na raspolaganju, pa čak i kada ste offline! Google Newsstand sam sebe podešava za pojedine mobitele i tablete, tako da uvijek imate idealan izgled magazina i e-novina na vašem adroidu!

 

Download: Preuzmite aplikaciju Google Play Newsstand sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Google Play Newsstand sa MojAndroid.ba.

 


Klix.ba

Klix.ba

Klix.ba

Kako i samo ime govori, radi se o android aplikaciji jednog od najvećih portala u BiH – Klix.ba.

Ranije poznat kao Sarajevo-x.com, Klix.ba Vam nudi najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta. A uz pomoć ove praktične android aplikacije, te vijesti sada možete čitati na vašem androidu. Pogledajte šta je popularno, šta je najčitanije, a onda možda i spasite neku vijest u “moje vijesti” sekciju aplikacije.

Download: Preuzmite aplikaciju Klix.ba sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Klix.ba sa MojAndroid.ba.

 


Cafe.ba

Cafe.ba

Cafe.ba

Ovo je android aplikacija popularnog bh portala – Cafe.ba.

Sa nekoliko raznih sekcija – Vijesti, Magazin, Sport, Zabava, Fotografije, Vremenska prognoza, Video – uvijek možete naći nešto zanimljivo!

Download: Preuzmite aplikaciju Cafe.ba sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Cafe.ba sa MojAndroid.ba.


Dnevni Avaz Android Aplikacija

Dnevni Avaz

Dnevni Avaz

Dnevni Avaz je najčitanija dnevna novina u Bosni i Hercegovini. A android aplikacija Dnevni Avaz je upravo to – android aplikacija sa kojom možete čitati Dnevni Avaz na vašem android mobitelu ili tabletu!

Pratite najnovija dešavanja i vijesti! Komentirajte članke putem vašeg Facebook logina! A možete također i slati vijesti Dnevnom Avazu putem ove android aplikacije!

Download: Preuzmite android aplikaciju Dnevni Avaz sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Dnevni Avaz sa MojAndroid.ba.