Cloud storage (Dropbox, Drive, OneDrive, Box, Mega)


Tražite najbolje android aplikacije za cloud storage (online prostor)? Onda ste došli na pravo mjesto!

MojAndroid.ba Vam ovdje predstavlja najbolje i najpopularnije “cloud storage” android aplikacije, tj. aplikacije koje Vam nude besplatan online prostor, za Vas i vaš android mobitel ili tablet.


Ove aplikacije možete skinuti kod nas ili preuzeti sa Google Play (Trg Play). Ovdje imate upute kako instalirati android aplikacije sa MojAndroid.ba.

 


Dropbox

Dropbox

Dropbox

Dropbox je jedan od najpoznatijih ponuđača cloud storage, iako vam nudi samo 2GB online prostora (ima finta, pogledaj ispod).  Upload-ujte svoje slike i svoju muziku; koristite Dropbox da sinhronizujete podatke između računara i android mobitela ili tableta; šaljite veće fajlove prijateljima, bez da opterećujete e-mail – Dropbox Vam sve to omogućava.  Možete foldere koristiti samo Vi, možete dodijeliti pravo pristupa jednoj ili više osoba, možete uploadovati fajl (bez ograničenja veličine) i poslati link prijateljima da skinu fajl – Dropbox Vam sve tu nudi lako i besplatno!  Uz izvrsnu PC aplikaciju i još bolju android aplikaciju, Dropbox je neophodan pratilac svakog android korisnika.

Iako počnete sa 2GB besplatnog prostora, a za svaku preporuku, vi i vaš prijatelj dobijete dodatnih 500MB, do ukupnih 16GB prostora!  Vaš prijatelj mora instalirati i aktivirati i PC aplikaciju da bo oboje dobili nagradu od 500 MB.  Savjet: Ako upotrijebite ovaj link, dobićete vi (a i mi, zajedno s vama), dodatnih 500MB!  Napravite vaš account ovdje, skinite PC aplikaciju, android aplikaciju i uživajte u svemu što Dropbox nudi!

Download: Preuzmite aplikaciju Dropbox sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Dropbox sa MojAndroid.ba.


Google Drive

Google Drive

Google Drive

Google Drive je najveći konkurent Dropbox-u zbog jednostavne činjenice da je Google developer ove aplikacije.  Svaki android korisnik svakako već ima Google Drive račun samom činjenicom da ima obični google ili gmail račun.

Google Drive vam nudi 15GB online prostora na izvanrednim Google serverima. Kompletno je integrisan sa android platformom, možete upload-ovati i dijeliti vaše datoteke, a tu je i sinhronizacija sa vašim PC-em. Instalacijom Google Drive aplikacije na vašem računaru, dobićete folder koji izgleda kao i svi ostali, ali datoteke koje tu stavite se automatski sinhronizuju sa vašim Google Drive-om, i imate ih na vašem androidu, kao i bilo gdje u svijetu gdje imate internet kroz web adresu drive.google.com.

Po pitanju cloud storage-a, imate mnogo kvalitetnih opcija, ali Google proizvodi uvijek imaju poneku malu prednost naspram svih ostalih.  Izvrsna integracija Google Drive-a sa ostalim Google android aplikacijama kao i samom platformom ga čini izvrsnom opcijom ako Vam treba online prostor za dijeljenje datoteka, slika, muzike, ili za kolaboraciju sa kolegama na projektima.

Download: Preuzmite aplikaciju Google Drive sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Google Drive sa MojAndroid.ba.

 


Microsoft OneDrive android aplkacija

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive je popularna aplikacija, a nudi je, ko drugi, neko Microsoft – gigant svih PC računara. Međutim, ova aplikacija, kao i ponuda Microsoft-a defintivno nije loša. Svaki korisnik dobije 15GB besplatnog prostora.

A najbolji dio Microsoft OneDrive? Integracija sa Microsoft Windows! Istina, skoro svaki od provajdera nudi svoju PC aplikaciju, za uspješnu sinhronizaciju podataka na računaru i android uređaju. Međutim, OneDrive je integralni dio Windows 10, što znači da svaki Windows 10 računar već ima instaliran ovaj program.

U svakom slučaju, vrijedi pogledati Microsoft OneDrive. 15GB nije malo prostora, a kvalitetan interfejs i automatska integracija s Windows 10 računarima definitivno nude pozitivne karakteristike. Mnogi korisnici koriste OneDrive za posao, školu i dokumente koje tradicionalno drže svakako na računaru. A koriste jedan od drugih provajdera za privatne stvari, slike, muziku i sl.

Download: Preuzmite aplikaciju Microsoft OneDrive sa Google Play (Trg Play); ili skinite aplikaciju Microsoft OneDrive sa MojAndroid.ba.


Box

Box

Box

Box.com je još jedna izvrsna Cloud Storage aplikacija. Nudi Vam odmah 10GB besplatnog prostora, ali su datoteke ograničene na veličinu od 250MB.  Međutim, ovo je dovoljno za većinu korisnika.

Box Vam nudi da pogledate, editujete vaše datoteke sa bilo koje lokacije, kao i opciju da iste podijelite (share) sa kolegama i prijateljima, te zajedno na njima radite.  Osim izvrsne android aplikacije, Box nudi i efikasan i pregledan interfejs za PC.

Download: Preuzmite aplikaciju Box sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Box sa MojAndroid.ba.

 


Mega Android Aplikacija

Mega

Mega

Mega je nastavak Megaupload sajta koji je zabranjen prije izvjesnog vremena. Mega Vam nudi nevjerovatnih 50GB online prostora, a hvali se vrhunskom enkripcijom i zaštitom vaših fajlova.

Mega android aplikacija je dosta solidna i nudi Vam upravljanje vašim datotekama koje se nalaze na Mega serverima. Fajlove možete upload-ovati, download-ovati, dati im nova imena, podijeliti ih sa drugim korisnicima, a imate i mogućnost da sinhronizujete slike sa vašeg androida automatski sa Mega serverima!

Download: Preuzmite android aplikaciju Mega sa Google Play (Trg Play); ili skinite android aplikaciju Mega sa MojAndroid.ba.