Internet preglednik (Chrome, Firefox, Opera, Dolphin)


Tražite najbolje android internet preglednike (browser) kao što su Chrome Browser, Firefox, Opera, Dolphin ili drugi? Onda ste došli na pravo mjesto!


MojAndroid.ba Vam ovdje predstavlja najbolje i najpopularnije android internet preglednik (browser) aplikacije! Ovi internet preglednici (browser) za vaš android možete skinuti kod nas ili preuzeti sa Google Play (Trg Play).  Ovdje imate upute kako instalirati android aplikacije sa MojAndroid.ba.

 


Chrome Browser Android Aplikacija

Chrome Browser

Chrome

Chrome, ili kako se ova android aplikacija zvanično zove Chrome Browser – Google, je standardni, fabrički internet preglednik (browser) koji ćete naći na skoro pa svakom android mobitelu ili tabletu. Nexus android mobitel ili tableti ga svakako dobijaju kao osnovni dio operativnog sistema, a svi drugi uređaji koji imaju neki drugi preglednik, lako mogu instalirati ovog lidera među android internet preglednicima.

Google-ov Chrome Browser je brz, a njegov interfejs je intuitivan i lak za upotrebu. Međutim glavna i najvažnija karakteristika Chrome-a je mogućnst da se logujete sa vašim Google računom, tj. sa vašom email adresom, jer tada će sve vaše stranice, krative, bookmarks, kao i istorija biti sinhronizovani.

Ovo zaista čini život mnogo lakšim, jer ne morate, npr., na nekoliko uređaja dodavati neku korisnu stranicu koju ste našli. Dodajte je na vašem računaru, i imaćete je i na tabletu. Dodajte je na vašem android mobitelu, i imaćete je na računaru kada se logujete poslije.

Isto tako, ako ste surfali na vašem android mobitelu, ta istorija će vam biti dostupna i na računaru na Chrome-u. A za one među vama koji cijene privatnost i ne žele da ta istorija ostaje na vašem android uređaju, tu je “incognito mode”, sa kojim na vašem androidu ne ostaju nikakvi tragovi surfanja.

Pretrage se lako vrše, jer umjesto da ukucate neku web adresu, jednostavno ukucajte pojam koji tražite i Chrome će vas odmah uputiti na Google stranicu s rezultatima pretrage. Naravno su tu i tab-ovi, što znači da možete otvoriti neograničen broj tabova, odnosno sajtova sa Chrome Browser-om

Chrome Browser – Google je zaista jedan od najboljih internet preglednika za vaš android mobitel ili tablet. Mi ga koristimo svakodnevno – probajte ga i vi danas!

Download: Preuzmite android aplikaciju Chrome sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Chrome sa MojAndroid.ba.


 


firefox

firefox

Firefox

Firefox je izvrsna alternativa Google Chrome preglediniku. Mnoge funkcije su iste – Firefox je zaista solidan browser, ali neke su čak i bolje. Ako želite da probate neku alternativu, ili vam se ne sviđa Chrome preglednik, onda definitivno probajte Firefox za android.

Download: Preuzmite android aplikaciju Firefox sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Firefox sa MojAndroid.ba.


 

opera

opera

Opera / Opera Mini / Opera Max

Opera nudi tri izvrsne aplikacije internet preglednika, i to klasični Opera preglednik, a onda Opera Mini i Opera Max. Dok vam klasična Opera aplikacija nudi sve standardne opcije internet preglednika, Opera Mini koristi opera servere da smanji slike i druge animacije, kako bi vaš android uređaj trošio što manje interneta. Opera Max ide čak i korak dalje, pa vas konektuje na Opera VPN mrežu, kako bi se još značajnije umanjila potrošnja podataka – što svima mnogo znači kad imamo ograničenja na 3G konekciji.

Download: Preuzmite android aplikaciju Opera sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Opera sa MojAndroid.ba.

Download: Preuzmite android aplikaciju Opera Mini sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Opera Mini sa MojAndroid.ba.

Download: Preuzmite android aplikaciju Opera Max sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Opera Max sa MojAndroid.ba.


 

dolphin

dolphin

Dolphin / Dolphin Zero

Dolphin je također izvrsan internet preglednik. A osim klasične Doplhin Browser android aplikacije, imate i Dolphin Zero, koji briše tragove surfanja. Nakon izlaska ili exit-a iz Dolphin Zero aplikacije, na vašem uređaju ne ostaju bilo kakvi tragovi sajtova koje ste possjetili sa Dolphin Zero.

Download: Preuzmite android aplikaciju Dolphin sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Dolphin sa MojAndroid.ba.

Download: Preuzmite android aplikaciju Dolphin Zero sa Google Play (Trg. Play); ili skinite android aplikaciju Dolphin Zero sa MojAndroid.ba.