Launcher aplikacije


Tražite android launcher-e?  Onda ste došli na pravo mjesto!

MojAndroid.ba Vam ovdje predstavlja najbolje i najpopularnije android Launcher-e – aplikacije koje zamjene fabrički Launcher android sistema.  Launcher je osnovni dio vašeg android software-a koji vidite na vašem ekranu i sa kojeg pokrećete aplikacije.  Drugi Launcher mijenja izgled vašeg androida, počevši od aplikacija na dnu ekrana, koje su inače fiksne, pa sve do načina sa kojim efektom se prebacuju ekrani na vašem androidu.


Vaš android može odjednom da izgleda kao da imate Samsung TouchWiz, HTC Sense ili MotoBlur.  Ako želite, možete dobiti i izgled Ice Cream Sandwich-a, prije nego što Vam se ponudi update!  A ako to zaista želite, iz nekog nama nepoznatog razloga, onda vaš android može čak i da izgleda kao iPhone!

Ove android launcher-e možete skinuti kod nas ili preuzeti sa Google Play (Trg Play). Ovdje imate upute kako instalirati android aplikacije sa MojAndroid.ba.

 


Go Launcher Ex

Go Launcher Ex

Go Launcher Ex

Ako Vam je dosadio izgled vašeg android mobitela, a promjena background slike nije više dovoljna, onda bi definitivno trebali probati Go Launcher Ex.

Go Launcher Ex je najpopularniji launcher koji možete naći na tržištu.  Ovaj launcher kompletno mijenja izgled vašeg androida. Možete sami odrediti koje aplikacije će se nalaziti na dnu ekrana.  Možete mijenjati efekte kada prelazite sa ekrana na ekran.  Možete mijenjati i izgled “app drawera” – liste svih instaliranih aplikacija.  A osim svega toga, imate mogućnost da na dnu imate osim standardnih pet aplikacija, dodatnih 10, pokretom prsta lijevo ili desno!

Go Launcher Ex, osim osnovne funcionalnosti zamjene androidovog fabričkog launchera, nudi i najviše widget-a i dodataka za ovu aplikaciju.  Takozvani Add-Ons su mnogi, a odnose se na notifikaciju poruka, vrijeme, kalendar, pa čak i način kako otključati telefon kada ga palite.  Listu tih dodataka možete naći pretragom na Google Play – samo ukucajte “Go Launcher Ex”.  A takođe imate i mnoštvo raznih “tema” i izleda ovog launchera.  Sve “themes” možete također naći pretragom na Google Play – “Go Launcher Ex Theme” – ili samim Go Launcher Store-om, koji je integrisan u aplikaciji.

Go Launcher Ex - Screenshots

Go Launcher Ex – Screenshots

Download: Preuzmite aplikaciju Go Launcher Ex sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Go Launcher Ex sa MojAndroid.ba.


ADW.Launcher

ADW.Launcher

ADW.Launcher

ADW.Launcher je još jedna izvrsna zamjena fabričkog Launcher-a vašeg androida. Mada nije toliko popularan kao Go Launcher Ex, ADW.Launcher nudi jedan kvalitetan proizvod sa mnogo opcija i dodataka.

Naravno, prvenstveno opet mijenja izgled vašeg sistema, koje se aplikacije nalaze na dnu, koliko aplikacija želite tu, i sl. ADW.Launcher Vam također omogućava da promijenite klasični raspored vašeg ekrana. Tu se, uobičajeno, nalazi 4 reda sa po 4 ikonice. ADW.Launcher Vam dozvoljava da to promjenite u 5×4, 4×5 ili čak i 5×5, kako bi dobili 5 redova sa ped ikonica i ukupno 25 aplikacija na vašem home screen-u.

Mnoge teme za ADW.Launcher naravno možete naći na Google Play, pretragom za “ADW Launcher“, za nekim zaista lijepim varijantama i tematikama za vaš android.

ADW.Launcher - Screenshots

ADW.Launcher – Screenshots

Download: Preuzmite aplikaciju ADW.Launcher sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju ADW.Launcher sa MojAndroid.ba.

 


Launcher Pro

Launcher Pro

Launcher Pro

Mada se je teško probiti do vrha kada Vam je konkurencija Go Launcher Ex i ADW.Launcher, Launcher Pro je solidna alternativa vašem fabričkom Launcher-u, a i konkurenciji!

Launcher Pro Vam nudi glatko mijenjanje ekrana, 2D i 3D listu aplikacija, i do 7 home ekrana za vaš android!

Download: Preuzmite aplikaciju Launcher Pro sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Launcher Pro sa MojAndroid.ba.