VOIP, audio i video poziv (Viber, WhatsApp, Skype i dr.)


Tražite android aplikacije za VOIP, audio i video pozive? Onda ste došli na pravo mjesto!

MojAndroid.ba Vam ovdje predstavlja najbolje i najpopularnije android aplikacije za audio i video pozive (Viber, WhatsApp, Skype i dr.), kako bi u potpunosti iskoristili prednju kameru vašeg android mobitela ili tableta (ako je imate), kao i besplatno telefonirali sa prijateljima i porodicom širom svijeta, preko Wi-Fi ili mobilnog interneta. A ako želite, koristite vaš android mobitel ili tablet za VOIP pozive, te jeftino zovite mobilne ili fiksne telefone širom svijeta


Ove android aplikacije za audio i video pozive možete skinuti kod nas ili preuzeti sa Google Play (Trg Play).  Ovdje imate upute kako instalirati android aplikacije sa MojAndroid.ba.

 


Viber

Viber

Viber

Viber je jedna od najboljih iz serije genijalnih aplikacija koje Vam omogućuju da se čujete sa vašim prijateljima i porodicom, a da Vas to ne košta (skoro pa) ništa.  Viber funkcioniše preko Wi-Fi ili preko 3G mreže, tako da je ili besplatan, ili samo plaćate 3G konekciju.  Jedna od glavnih prednosti Viber-a je da ne morate prativi bilo kakav sign up ili log in – jer Viber koristi vaš broj telefona za identifikaciju.  I zbog tog razloga, svi vaši prijatelji koji imaju Viber na svom telefonu će se pojaviti kod Vas kao Viber kontakti – potpuno automatski.  A nakon što ga instalirate, možete Viber upotrijebiti za audio pozive ili za besplatno slanje SMS-a.

Osim svega navedenog, sada Viber podržava i Push to talk (PTT), tj. funkciju sličnu radio prijemniku. Pritisnete mikrofon, snimite kratku poruku, i skoro istog trena vaš sagovornik je dobije. Ovo jeste malo sporiji način komunikacije nego direktan poziv Viber-om, ali ako imate poteškoća sa vezom, ili lošu internet konekciju, onda je ovo savršen način da ipak “progovorite”.

Posljednja obnova Viber android aplikacije ima i još jedan zanimljiv novitet, a to je da Viber možete koristiti na tabletu! Ranije ste to samo mogli ako je vaš android tablet imao 3G. Međutim sada možete preko vašeg android mobitela primiti kod za autorizaciju tableta, i onda vaše Viber poruke i pozive primate na oba uređaja.

Download: Preuzmite aplikaciju Viber sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Viber sa MojAndroid.ba.whatsapp

whatsapp

WhatsApp

WhatsApp je dosta slična Viberu, i kao i na Viber-u, na WhatsApp ne morate prativi bilo kakav sign up ili log in – jer ova aplikacija koristi vaš broj telefona za identifikaciju.  I zbog tog razloga, svi vaši prijatelji koji imaju WhatsApp na svom telefonu će se pojaviti kod Vas kao WhatsApp kontakti – potpuno automatski.

WhatsApp je besplatan prvu godinu dana, a nakon toga košta $1 godišnje – što za one koje zaista koriste ovu aplikaciju vjerovatno i nije previše.

Download: Preuzmite aplikaciju WhatsApp sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju WhatsApp sa MojAndroid.ba.


Skype

Skype

Skype

Skajpati je glagol koji je poznat mnogima, a sada skajpati možete i sa vašim android mobitelom ili tabletom.  Skype napokon nudi svima android aplikaciju koja Vam dozvoljava da se čujete i vidite sa vašim najdražim, i to često čak i preko 3G mreže.  Samo ukucajte vaš username i password, i već ćete imati sve vaše Skype kontakte na vašem androidu.  A ako imate prednju kameru, imate savršen uređaj za video pozive sa svim drugim skajpašima – bili oni na mobitelu ili PC-u.

Download: Preuzmite aplikaciju Skype sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju Skype sa MojAndroid.ba.


hangouts

hangouts

Google Hangouts

Google Hangouts (ranije Google Talk) je jedna od android “core” aplikacija koja je instalirana na svakom android mobitelu ili tabletu. Idealna je za Google Chat, a pristup joj imate automatski sa vašom gmail adresom. A najbolji dio je, ako imate Android Gingerbread, Google Talk Vam omogućava audio i video pozive sa vašeg androida! Verzije do 2.2 nažalost samo omogućavaju chat, ali već sa 2.3 imate i mogućnost da kliknete na kameru, i ako imate prednju kameru na vašem androidu, vodite video pozive sa vašim prijateljima. A i bez kamere, “voice chat” opcija je izuzetno kvalitetna, i omogućava izvrsan zvuk čak i na Edge konekciji, a da ne spominjemo 3G ili WI-Fi.

A sada možete i SMS integrisati u vaš Google Hangouts, te primati sve poruke na jednom mjestu – radilo se o Google talk, chat ili običnim SMS porukama.

Download: Google Talk aplikaciju ne možete tek tako skinuti, već ista dođe integrisana sa vašim android operativnim sistemom. Samo potražite Google Talk pod aplikacijama na vašem androidu.

Međutim, ako je iz nekog razloga nemate, možete pokušati da je isntalirate sa strane, a skonuti je možete kod nas: skinite aplikaciju Google Hangouts sa MojAndroid.ba.

 


ooVoo

ooVoo

ooVoo

Sa ooVoo pozive možete praviti preko 3G i Wi-Fi, a imate mogućnost da napravite video chat sa do 6 korisnika odjednom. Ti korisnici mogu biti na androidu, iOS-u, PC-u i Mac-u, tako da je ooVoo zastupljen baš na skoro svim platformama!

Download: Preuzmite aplikaciju ooVoo sa Google Play (Trg Play), ili skinite aplikaciju ooVoo sa MojAndroid.ba.