Google Asus Nexus 7 Tablet, sa Jelly Bean Android OS-om, pojavio se u divljini!


Google Asus Nexus 7 Benchmark

Google Asus Nexus 7 Benchmark

Glasine već neko vrijeme kruže oko Nexus tableta i njegovog skorog izdanja.  Dok jedni da je Asus proizvođač prvog Nexus tableta, drugi su ubijeđeni da je Samsung dobio taj ugovor te da će nas Samsung počastiti prvim Nexus tabletom.

Međutim, sada imamo prve vrste dokaza “u divljini”: Na jednoj benchmark stranici se pojavio aparat pod nazivom Google Asus Nexus 7.  Navodi Google kao proizvođača aparata, Tegra 3 Quad-Core od 1.3 GHz kao procesor, 768 x 1280 kao rezoluciju ekrana, a Android OS pod brojem 4.1 i klasifikacijom JB, tj. Jelly Bean.

Google Asus Nexus 7 ne zvuči kao idealno ime, ali moguće je da se radi o radnoj verziji ovog androida.  Kada je Samsung proizveo Nexus S, taj mobitel je reklamiran negdje kao Google Nexus S, negdje kao Samsung Nexus S, a neke stranice su ga vodile kao Samsung Google Nexus S.  Onda Google Asus Nexus 7 i ne zvuči tako suludo.

Tegra 3 Quad-Core procesor sa 1.3 GHz zaista ne zvuči loše, a rezolucija od 768 x 1280 piksela na ekranu od 7 inči također zadovoljava osnovne protrebe većine nas.

Posljednja informacija od interesa ovdje je klasifikacija Jelly Bean-a, uz serijal 4.1, što znači da Jelly Bean vjerovatno neće biti Android 5.0, već ostati u serijalu 4-ke.

Da li se zaista radi o Nexus tabletu, ili samo jednom od mogućih Nexus tableta, to ćemo znati uskoro.  Navodno će se ovaj tablet predstaviti na Google I/O konferenciji koja se održava 27-29 juna ove godine.