Mobitel: LG G2 android mobitel predstavljen u Sarajevu!


LG G2

LG G2

U petak, 25.10.2013.g. je u Sarajevo predstavljen novi LG G2!

LG već nekoliko godina uzastopno pravi sve bolje i kvalitetnije android uređaje. Sitacija je očigledno ista kada je u pitanju novi android mobitel koji nam je LG predstavio: LG G2!

LG G2 predstavljen u Sarajevu!

LG G2 predstavljen u Sarajevu!

Što se tiče specifikacija, očigledno je da se G2 može takmičiti i sa najboljim i najačim na android tržištu:

– Displej: 5,2-inčni Full HD 1080p displej
– Procesor: 2,26 GHz Quad-Core Snapdragon 800 procesor
– Kamera: 13MP OIS kamera
– RAM: 2GB
– Memorija: 16GB ili 32GB interne memorije
– OS: Android Jelly Bean 4.2.2
LG tvrdi da su upravo na osnovu istraživanja navika svojih korisnika definisane i glavne karakteristike LG G2, poput dizajna, niza praktičnih funkcija i intuitivnog korisničkog iskustva.

A ono čime se LG G2 posebno ističe je njegov dizajn, tj. odluka LG da dugmad postavi sa zadnje strane ovog uređaja! Ovo rješenje čini model G2 prvim android telefonom koji ne posjeduje dugmad na bočnim stranama.

LG G2 ima dugmad sa zadnje strane

LG G2 ima dugmad sa zadnje strane

Još jedna zaista zanimljiva novina je LG KnockOn tehnologija.  Upravo zbog toga što su vam dugmad sada pozadi, teško bi bilo da svaki put podignete telefon čisto da vidite je li neko zvao, imate li kakvu poruku ili sl.  Sa LG KnockOn, samo pokucajte na ekran, i LG G2 će se uključiti!

Brilijantni ekran od 5,2 inča je impresivan, ali što je još impresivnije su izrada i dizajn ovog uređaja. Rub koji je lociran oko displeja je veoma tanak – sa strane iznosi samo 2,65mm – da stičete dojam da u ruci držite android mobitel sa 4,7-inčnim displejom, međutim displej je čak 5,2 inča.

LG G2 koristi i grafički RAM (Graphic RAM – GRAM) za još veću energetsku efikasnost. GRAM tehnologija smanjuje potrošnju energije ekrana i do 26 posto i istovremeno produžava trajanje baterije za 10 posto. Pored ove tehnologije, LG G2 posjeduje i bateriju od čak 3,000mAh, što garantira veliku izdržljivost prilikom aktivnog korištenja.

Što se tiče kamere, ona ima 13MP ali i optički stabilizatoro slike (OIS tehnologija) za sprječavanje zamućenja prilikom fotografiranja, što omogućuje jasnije i oštrije fotografije čak i kada su napravljene u pokretu ili pri lošim uvjetima vidljivosti.

LG G2

LG G2

Osim toga, LG G2 je prvi android mobitel na tržištu koji omogućava 24 bit/192kHz Hi – Fi reprodukciju, što predstavlja studijski kvalitet zvuka.

Sve u svemu, LG G2 je zaista impresivan telefon! Prilikom kratkog testiranja u toku prezentacije, svidio nam se i kvalitet i dizajn LG G2. Dugmad sa zadnje strane su, naravno, malo neobična ispočetka, međutim stekli smo dojam da bi se čovjek brzo na to moghao navići. Dugmad su dobro pozicionirana, i čak imamo osjećaj da ih je lakše koristiti nego dugmad sa strane. Naravno je to, kao i većinom, pitanje ukusa i navike.
Zamolili smo naše prijatelje u LG da nam uređaj što prije ustupe na testiranje, što su nam i obećali, kao što rekoše “uskoro”! Do tada, evo pogledajte par fotografija novog LG G2: