Najbolja android aplikacija za zabilješke: Google Keep


Najbolja android aplikacija za zabilješke: Google Keep

Google Tasks je veoma koristan dio sistema Google aplikacija, i nudio je sinhronizaciju vaših “tasks” odnosno zadataka – na nekoliko računara, uređaja i sl. Međutim Google Tasks nikada nije imao svoju android aplikaciju, već je pristup bio obezbijeđen putem, npr. Chrome-a na PC-u, ili aplikacija trećih lica na androidu. Međutim, sada je stigao Google Keep!

Google Keep Vam nudi upravo ono što i ime kaže, a to je da “zadržite” (keep) nešto! A to nešto može biti ideja, slika, zvuk, ili lista stvari koje trebate odraditi, kupiti, ili slično! Google Keep je na PC-u ponovo dostupan putem Chrome-a, ali zato sada imamo izvrnu android aplikaciju koja Vam dozvoljava da sebi pribilježite sve i svašta – gdje god da se nalazili.

Sinhronizacija je savršena, tj. sve dok imate pristup internetu, stvari koje unesete na androidu su, za par sekundi, vidljive na PC-u ili na drugom android uređaju. S druge strane, ako nemate pristup internetu, stvari koje ste zabilježili ostaju na lokalnom uređaju sve dok ne dođete do konekcije kada se sinhronizuju.

Slične aplikacije sa bilježenje odavno postoje (Catchnote, Evernote, i sl.), i mnoge su zaista dobre. Međutim za hardcore fanove Google i android sistema, Google Keep je jednostavno najbolji! A čist i intuitivan interfejs i vrhunski izrađena android aplikacija nisu za zanemariti! Probajte Google Keep danas!

Download: Preuzmite android aplikaciju Google Keep sa Google Play (Trg Play); ili skinite android aplikaciju Google Keep sa MojAndroid.ba.

Google Keep: