Trač: Nexus Tablet, sa Quad-Core procesorom, ovog ljeta, i to za $199!


Asus Nexus Tablet

Asus Nexus Tablet

Zadnjih nekoliko sedmice se čuje sve više glasina u vezi sa Google-ovim Nexus tabletom koji će, navodno, izaći ovog ljeta – preciznije nekad u julu mjesecu.  Međutim u posljednjih par dana par konkretnih informacija se ponavlja od nekoliko izvora.

Naime, Google-ov Nexus Tablet će proizvesti, navodno, tvrtka Asus.  Taj tablet će imati ekran od 7 inchi, Nvidia Tegra 3 Quad-Core procesor, a cijena će biti nevjerovatnih $199!

Ove informacije, mada još uvijek neprovjerene, nalaze potporu u zvaničnoj izjavi proizvođača Tega procesora, Nvidia-i.  Oni navode da uz pomoć Nvidia KAI platforme, mnogi proizvođači će moći napraviti Quad-Core tablete za manje od $200, te da su već nekoliko modela u pripremi.

Jedan od izvora, DigiTimes, govoreći o novom Asus Nexus Tablet-u, kažu da je već naručeno 600 hiljada tableta, čija proivodnja bi trebala biti kompletirana u junu mjesecu.  Ako je ovo istina, to će biti baš na vrijeme za Google I/O konferenciju!

Čak i ako sve ovo za Asus nije istina, činjenica da će Nvidia-ina KAI platforma omogućiti nekolko “low budget” modela android tableta bi trebala rezultirati, kad tad, u jednom lijepom, malom, 7-inch Nexus Tablet-u, koji će se vjerovatno prodavati direktno preko Google Play prodavnice za $199!