Kako skinuti film ili tv seriju na android mobitel ili tablet


Kako skinuti i gledati film (sa torrenta) na android mobitelu ili tabletu

Svakim danom su ekrani na android mobitelima sve veći, procesori sve jači, a ako ste vlasnik android tableta, onda vas definitivno ništa ne sprječava da skinete i pogledate film na svom android mobitelu ili tabletu. Međutim, iako je skidanje filmova popularna aktivnost, preostaje pitanje: gdje i kako skinuti film ili tv seriju za vaš android?

Skidanje filmova i nije toliko teško. Na internetu ima mnogo izvora za domaće i strane filmove, dokumentarce, serije i slično, i prepuštamo svakom od vas da izaberete sebi omiljeni izvor za skidanje filmova. Ovdje ćemo vam pokazati na koji način da skinete film sa torrenta – tačnije koje vam aplikacije trebaju za skidanje torrenta na android. Također ćemo vam pokazati gdje i kako da nađete film koji ste skinuli, te, na kraju, kako da pogledate film na vašem android uređaju.
Krenimo prvo sa aplikacijama koje će Vam biti neophodne:

 

bittorrent android aplikacija

bittorrent

BitTorrent

Torrent fajlovi su male datoteke koji računaru ili android uređaju pokažu gdje može skinuti određen fajl – u ovom slučaju film. Međutim, neophodna vam je aplikacija koja zna kako da upotrijebi torrent fajlove. Za android postoji mnogo takvih aplikacija, a mi vam ovdje predstavljamo originalnu Bittorrent aplikaciju, koja je kao prva počela rad sa torrentima.

Download:
– Ovdje skinite BitTorrent android aplikaciju sa Google Play (Trg. Play)
– Ovdje skinite BitTorrent android aplikaciju sa MojAndroid.ba

 

 

solid explorer file manager

solid explorer file manager

Solid Explorer File Manager

Većina android uređaja već fabrički ima instalirane aplikacije sa kojima možete pronalaziti datoteke na vašem androidu. Većina njih se zove “My Files”, “Files”, “File Manager” ili nešto slično, pa prvo pogledajte da li vaš android uređaj ima takvu aplikaciju ili ne. Ako ne, onda skinite Solid Explorer File Manager koji je jedan od popularnijih file manager-a na android tržištu. Sa njim lako možete pretražiti vaš android i pronaći fajl koji vas zanima. A osim u ovom slučaju, za gledanje filmova ili serija na vašem androidu, Solid Explorer File Manager će vam biti koristan za mnogo drugih stvari.

Download:
– Ovdje skinite Solid Explorer File Manager android aplikaciju sa Google Play (Trg. Play)
– Ovdje skinite ES File Explorer android aplikaciju sa MojAndroid.ba

 

mx player android aplikacija

mx player

MX Player

Mnogi android uređaji fabrički imaju aplikaciju sa kojom možete gledati video snimke na androidu. Međutim, naše je iskustvo, da se ni jedna od njih ne može porediti sa MX Player android aplikacijom. MX Player je jedan od najpopularnijih video plejera za android mobitele i tablete. Interfejs mu je čist i jednostavan, automatski može da pusti skoro pa svaki format video snimka ili filma, i jednostavno je jedna od najboljih android aplikacija za filmove, video snimke, i sl.

Download:

– Ovdje skinite MX Player android aplikaciju sa Google Play (Trg. Play)
– Ovdje skinite MX Player android aplikaciju sa MojAndroid.ba

 

Kako skinuti film ili seriju na android uređaj sa torrenta

Korištenje torrenta je u određenim državama ilegalno, jer se torrentom dijeli i skida mnogo materijala koji je zaštićen autorskim pravima. Međutim putem torrenta se također dijeli mnogo legitimnih dokumenata, datoteka, filmova i muzike. Također, ukoliko ste, na primjer, vlasnik DVD-a određenog filma, nema razloga zašto ga ne bi imali i na vašem android uređaju. U svakom slučaju, obavještavamo vas da filmove skidate na sopstvenu odgovornost, te da budete pažljivi pri skidanju.
Za primjer ćemo vam ovdje navesti jedan od najpopularnijih torrent sajtova, tzv. “pajret bej”. 

1. Izvor: ThePirateBay
Ovdje možete naći i skinuti filmove sa ThePirateBay: https://thepiratebay.org/browse.  Na tom sajtu možete izabrati MOVIES za obične filmove, HD MOVIES za filmove u HD formatu, te isto tako za serije i ostalo. Ako, na primjer, kliknete na HD MOVIES, gore desno kliknite gdje piše SE. Na taj način ćete sortirati torrent fajlove po tome koliko korisnika ima kompletan film. Što film ima više “SE” korisnika, to znači da ćete što brže skinuti taj film. A onda, ispod imena torrent fajla tj filma, kliknite na mali crveni magnet. Klikom na taj link će se odmah otvoriti BitTorrent aplikacija, gdje možete početi skidati film. Napomena: Korisnici koji imaju ikonu lobanje pored svog torrent-a su “korisnici od povjerenja”, tako da skidanjem njihovih torrenta imate mnogo veću šansu da skinete kvalitetan snimak filma.

 

2. Skidanje sa BitTorrent aplikacijom
Nakon što ste pronašli torrent fajl, tj kliknuli na magnet link, otvoriće se BitTorrent aplikacija na vašem android uređaju. Ona će vam, nakon par sekundi, ponuditi mogućnost da izaberete koje fajlove želite da skinete (osim filma, nekad se tu nalate titlovi, ili link za sajt gdje ste skinuli torrent). Također imate mogućnost da izaberete gdje želite skinuti film. Mi skoro uvijek izaberemo DOWNLOAD folder za skidanje filmova. Nakon skidanja, filmove uvijek možete prebaciti negdje drugo.

Ovisno o veličini filma tj. fajla, broju korisnika od koga skidate film, kao i brzini vaše konekcije, skidanje može trajati od 15-tak minuta, pa do nekoliko sati. Većina filmova je oko 700-800MB ako su standardne definicije. Međutim ukoliko skidate film u HD ili Full HD formatu, taj fajl može biti od 1-5GB veličine.

Kada se završi skidanje filma, BitTorrent će vas obavijestiti notifikacijom. Isto tako možete jednostavno pratiti aplikaciju dok film ne pokazuje 100%. Nakon toga, kliknite na meni dugme, te izaberite EXIT, kako bi ugasili aplikaciju.
3. Pronalaženje datoteke tj filma sa File Explorer aplikacijom
Nakon što ste skinuli film, te ugasili BitTorrent aplikaciju, vrijeme je da pronađete vaš film. Otvorite File Explorer ili File Manager koji imate na uređaju. Izaberite lokaciju gdje ste skinuli film. Većinom je to DOWNLOAD folder, pa potražite taj folder na vašem androidu. Sada otvorite folder koji je vjerovatno imenovan kao i film. Unutra potražite fajl koji završava na -mpk, .mp4, .avi ili neki drugi video format. Kliknite na taj fajl i vaš android će vas pitati koju aplikaciju želite koristiti, a vi izaberite MX Player.

4. Puštanje filma sa MX Player aplikacijom
Nakon što ste kliknuli na fajl, android vas je pitao koju aplikaciju da koristite, i vi ste izabrali MX Player. Također označite da li MX Player želite da koristite samo sada, jednom, ili da on bude aplikacija koju uvijek korisite za ovakve fajlove, tj. video snimke.

I to je u suštini to – MX Player će sada pustiti film. Ukoliko MX Player nema određen plugin za taj video format, on će automatski zatražiti da ga skinete sa Google Play (Trg Play) marketa. Klizanjem prsta sa lijeve strane ekrana možete pojačati ili smanjiti jačinu displeja. Klizanjem s desne strane, pojačavate ili smanjujete glasnoću zvuka. A klizanjem prsta lijevo ili desno, premotajete film naprije ili nazad.

Alternativno, filmove možete pustiti i kroz MX Player aplikaciju, umjesto ES File Explorera. Jedostavno otvorite MX Player i pod folderima ćete imati navedene sve video snimke koje MX Player može da pusti, uključujući one koje ste snimili kamerom. Jednostavno tu pronađite film koji ste skinuli i kliknite na njega.

Eto, dragi naši ljubitelji androida i filmova – na ovaj način možete da skinete i gledate filmove na vašim android uređajima. Ponovo vam skrećemo pažnju da je skidanje materijala zaštićenim autorskim pravima nezakonito, ali ako ste kupili DVD tog filma, imate pravo i da ga imate na vašem androidu. Isto tako, mnogi autori i režiseri svoj filmove postave na torrent besplatno. Na kraju, budite svjesno da je za sve ovo gore neophodna dobra internet konekcija, te da se radi o prenosu od više stotina megabajta (MB) podataka, tako da strogo preporučujemo Wi-Fi konekciju.

Sretno skidanje i gledanje!