Kako skinuti i instalirati Adobe Flash Player na android


kako skinuti adobe flash player na android uređaj

kako skinuti adobe flash player na android uređaj

Mnogo puta se nađete u situaciji – kliknete na neki link da pogledate nešto zanimljivo, međutim umjesto da vam se otvori to što ste tražili, dobijete error da nemate Adobe Flash Player ili Flash Plugin. Adobe je, već izvjesno vrijeme, prestao da podržava Flash na android uređajima, a mnogi sajtovi su prešli na novi standard – HTML5.  Međutim, na internetu je još uvijek mnogo sadržaja koji zahtjeva Adobe Flash Player i ako ga nemate na svom android uređaju, nećete uvijek biti u prilici da uživate u svemu što internet nudi.

Iako je Adobe odlučio da ne podržava flash player na android uređajima nakon Android 4.0 Ice Cream Sandwich, još uvijek možete preuzeti Flash Player u formi aplikacije (APK), te ga sami, mimo Googl Play (Trg. Play), instalirati na vaš uređaj. Ovdje imate upute kako instalirati android aplikacije koje ste skinuli sa MojAndroid.ba, što se odosi i na APK fajlove sa kojima ćete instalirati Flash Player na vaš android.  Istina, ova metoda neće uspjeti za apsolutno svaki android uređaj, ali će pomoći većini vas koji traže Flash Player, a ne možete ga preuzeti sa Google Play (Trg Play).


Download:

Adobe Flash Player za android uređaje sa ICS, JB i KitKat:
Ovdje skinite Adobe Flash Player android aplikaciju za android uređaje sa Ice Cream Sandwich 4.0 i dalje

Adobe Flash Player za android uređaje sa Gingebread i ranijim android OS:
Ovdje skinite Adobe Flash Player android aplikaciju za android uređaje sa sa Gingerbread 2.3 i ranije

 

Priprema android uređaja prije instalacije

Prije same instalacije, neophodno je da podesite vaš android uređaj da prihvati tzv. “ne-tržišne” aplikacije, ako to niste već ranije nekad učinili:

Android 4.0-4.4 – ICS, Jelly Bean, KitKat
– Kliknite na “meni” dugme vašeg androida ili spustite status lajsnu
– Izaberite “Postavke” (Settings)
– Izaberite opciju koja se zove “Sigurnost” (Security ili nešto sl).
– Tu naznačite opciju “Nepoznati izvori” (“Unknown sources”)

Android 2.3 – Gingerbread (ili ranije):
– Kliknite na “meni” dugme vašeg androida
– Izaberite “Postavke” (Settings)
– Izaberite “Aplikacije” (Applications)
– Tu naznačite opciju “Nepoznati izvori” (“Unknown sources”)

I sada kliknite na APK fajl koji ste upravi skinuli i instalirajte ga.

 

Napomene:

Adobe Flash Player ne podržava svaki internet preglednik (browser). Google Chrome, na primjer, ne podržava Adobe Flash, međutim Firefox ga podržava, te preporučujemo da instalirate Firefox preglednik na vaš android.

Također, kao što smo spomenuli, Adobe je, nažalost, prestao nuditi i ažurirati Flash za android uređaje nakon Android OS 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS). To također znači da verzije koje ste instalirali neće dobijati sigurnosni update ili nešto slično, zbog čega preporučujemo određenu dozu opreza kada posjećujete stranice na kojima je neophodan Adobe Flash.